Op internet circuleren beelden van een drone die boven Efteling in Kaatsheuvel zweeft. Iemand heeft illegaal het onbemande luchtvaartuig net langs de Python laten vliegen en zette die beelden op YouTube. "Het zijn prachtige beelden, maar we hadden graag met de maker van tevoren afspraken gemaakt", zegt woordvoerder Koen Sanders van de Efteling. Op het filmpje is te zien hoe de drone de dertig meter hoge achtbaan Python filmt terwijl een karretje met passagiers naar boven klimt.

Niet legaal

"Het lijkt erop dat de drone gevaarlijk dicht bij de bezoekers vliegt, maar de beelden kunnen net zo goed zijn ingezoomd", vertelt Sanders tegen Omroep Brabant. "Maar dat maakt het nog niet legaal", benadrukt de woordvoerder. "Drones dienen, zeker op privéterrein, op 150 meter afstand van de bebouwing te vliegen."

Ziet er prachtig uit

De reacties onder de video zijn echter overwegend positief. Ook de woordvoerder geeft toe dat de beelden goed zijn gelukt.

0 Reacties

    Plaats een reactie