Beveiligingsbedrijf Sensepost heeft een drone ontwikkeld die zich kan voordoen als een vertrouwde wifi-hotspot, om zo informatie van verbonden apparaten te onderscheppen. De drone maakt gebruik van de zogenoemde Snoop-software van Sensepost, meldt CNN. Daarmee kan een wifi-hotspot zich voordoen als een vertrouwd netwerk waarmee een smartphone, tablet of laptop eerder contact heeft gemaakt. Omdat de meeste apparaten automatisch verbinding maken met dergelijke vertrouwde netwerken, kan de drone ongemerkt verbinden met apparaten.

Vertrouwd

Apparaten met ingeschakelde wifi zijn altijd op zoek naar zowel bekende als nieuwe wifi-netwerken. Bij dat zoeken zenden die apparaten de naam van bekende netwerken mee, apparaten als de drone van Sensepost kunnen daar misbruik van maken. Zij nemen de naam van zo'n bekend wifi-netwerk over, waardoor automatisch verbinding wordt gemaakt. De meeste gebruikers merken dit niet, zeker zolang de internetverbinding gewoon functioneert. Als de drone eenmaal verbinding heeft gelegd, kunnen onder meer gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardnummers worden onderschept. De drone wordt volgende week tijdens beveiligingsconferentie Black Hat in Singapore getoond.

0 Reacties

    Plaats een reactie