Vorig jaar maakte Facebook bekend dat het de krachten had gebundeld met andere technologiebedrijven om internettoegang te bieden aan de tweederde van de wereldbevolking die hier momenteel nog niet over beschikt.

Mark Zuckerberg geeft nu aan hoe ze dit willen doen. De baas van Facebook bevestigt geruchten dat ontwikkelaars bezig zijn met het ontwikkelen van door zonne-energie aangedreven drones die voor internettoegang op de grond kunnen zorgen in afgelegen gebieden in de wereld. Facebook heeft zich vorig jaar samen met Ericsson, Nokia, Qualcomm, Samsung en anderen verenigd in de organisatie Internet.org om er samen voor te zorgen dat wereldwijd meer mensen toegang krijgen tot internet. Volgens Internet.org kunnen de drones maandenlang autonoom in de lucht blijven vliegen op een hoogte van zo’n 20 kilometer. Zonnepanelen die op de vleugels van de onbemande drones worden geplaatst zorgen voor de benodigde energie. De drones zijn ontwikkeld in samenwerking met de Nasa. De internetverbinding op de grond wordt tot stand gebracht via een techniek die luistert naar de naam 'free-space optical communication' en gebruikmaakt van infraroodsignalen.

0 Reacties

    Plaats een reactie