In Alaska is een jagerscomité het unaniem eens geworden over een verbod op het gebruik van drones tijdens de jacht.

Het zevenkoppige comité kwam tot het besluit, naar aanleiding van een eland die in 2012 werd gedood door jagers die een drone gebruikten om het dier te vinden. De wet moet nog wel aangenomen worden door het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Drones worden steeds goedkoper en makkelijker om te gebruiken, zegt Bernard Chastain, hoofd van de boswachters in Alaska. "Het gebeurt vaak dat technologie vooruitloopt op de wetgeving, waardoor er enige tijd overheen gaat voordat de regels voor de jacht een inhaalrace maken." Drones uitgerust met een camera kunnen videobeelden eenvoudig doorsturen naar de jagers. Het jagen wordt daardoor te makkelijk en het biedt een oneerlijk voordeel ten opzichte van andere jagers. Omdat er maar een beperkt aantal dieren geschoten mag worden, zijn drones dan ook verboden vanaf 1 juli.

0 Reacties

    Plaats een reactie