De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) onderzoekt de mogelijke inzet van onbemande vliegtuigen voor de incidentenbestrijding op zee.

Voor het project is 280.000 euro Europese subsidie beschikbaar gesteld. Het wordt uitgevoerd in samenwerking met de veiligheidspartners in Nederland, België, Engeland en Frankrijk. Ook zijn de brandweerkorpsen van Rotterdam-Rijmond, Midden- en West-Brabant, Gent en Antwerpen betrokken bij de verkenning. "Bij een scheepsongeluk kan je zo'n vliegtuigje alvast die kant uit sturen, om te zien hoe ernstig het is", zegt VRZ-projectcoördinator Jeroen Zonnevijlle. "Op basis van die eerste informatie kan beter worden ingeschat welk materieel het beste kan worden meegenomen voor hulpverlening." Eind dit jaar moet duidelijk zijn wat de partners allemaal willen en zouden kunnen met een drone, aldus Zonnevijlle. Hij ziet ook legio mogelijkheden voor de inzet bij grote branden in de natuur of industrie.

0 Reacties

    Plaats een reactie