De Amerikaanse staat Georgia is bezig met een drone-proefproject voor de verbetering van de landbouw.

Met behulp van de onbemande tuigjes wilt het bedrijf Guided Systems Technologies irrigatieproblemen en mogelijke schimmels opsporen. Dat drones in steeds meer vakgebieden worden ingezet is inmiddels oud nieuws. Maar tussen de honderden afnemers zit er ook een vreemde eend in de bijt, namelijk de landbouw. De Amerikaanse staat Georgia is pionier in deze nieuwe technologie. De staat is dan ook verantwoordelijk voor 9,3 procent van het Amerikaanse bbp. Door middel van drones kunnen de verschillende akkers in een mum van tijd onder de loep genomen worden. Dit betekent een enorme tijdswinst voor de boeren. Voorlopig worden de tuigjes enkel voor onderzoeksdoeleinden gebruikt, maar Guided Systems Technologies streeft naar een commerciële inzetbaarheid in 2015.

0 Reacties

    Plaats een reactie