Een Amazon-medewerker heeft met een zelfgekochte drone een testvlucht gemaakt rond de Space Needle in Seattle en zou daarbij de bekende toren geraakt hebben. Dit meldt de lokale politie van Seattle, nadat het eerder deze week enkele tips van bezoekers van de Space Needle had gekregen over de vermeende dronecrash. Verschillende toeristen hadden de drone zien rondvliegen rond de top van de toren, waarna deze tegen een van de ramen zou zijn gevlogen.

Geen spoor van ongeluk

Vervolgens vloog het onbemande toestel terug naar een nabijgelegen hotel waar de Amazon-medewerker verbleef. De politie nam polshoogte bij de man, die ontkende iets geraakt te hebben. Op videomateriaal dat de drone geschoten had was geen bewijs van een botsing te zien. Bij inspectie van de top van de Space Needle werden ook geen sporen van schade gevonden.

Spectaculaire opnames

In deze video zie je dat er van een mug een olifant is gemaakt en er totaal geen sprake is van een botsing of ongeluk. Uit de beelden blijkt dat de Amazon medewerker de drone uitstekend onder controle heeft. De keuze voor opstijgen en landen vanuit een hotelkamerraam is natuurlijk wel behoorlijk roekeloos. Het is in de Verenigde Staten toegestaan om als hobbyist drones te laten vliegen in het openbaar. Commerciële toepassingen van de onbemande toestellen zijn vooralsnog verboden. Bedrijven die toch met drones willen experimenteren kunnen dit in enkele toegewezen locaties doen. Amazon is het hier niet mee eens en vroeg onlangs een uitzondering aan. drones-space-needle-usadrones-space-needle-usa

0 Reacties

    Plaats een reactie