Ook in South Carolina is een poging gedaan om verboden waar een beveiligde gevangenis in te smokkelen. Authoriteiten bevestigen dat er een gecrashte drone gevonden is buiten de muren van de zwaar beveiligde gevangenis in South Carolina. De quadcopter werd gevonden in april eerder dit jaar en sindsdien wordt de smokkelpoging onderzocht, zegt woordvoerster Stephanie Givens van het State Department of Corrections. Ambtenaren geloven dat dit de eerste keer was dat een onbemand vliegtuig is gebruikt in een poging om de muren van de gevangenis te verslaan, aldus Givens. In het verleden zijn er wel eens mobiele telefoons over de muren gegooid. "De technologie wordt steeds beter, en we moeten een manier bedenken om terug te vechten", zei ze.

Levensbedreigend

Mobiele telefoons zijn een serieus probleem in gevangenissen wereldwijd. In 2010 werd een mobiele telefoon binnengesmokkeld in dezelfde gevangenis in South Carolina en deze telefoon werd gebruikt om een moordaanslag te plegen op een gehate gevangenis officier. Deze ambtenaar werd bij thuiskomst maar liefst zes keer beschoten, maar overleefde wonder waarlijk de aanslag.

Verdachte

De autoriteiten bevestigen dat een man is gearresteerd in het drone incident en er wordt momenteel nog gezocht naar een andere verdachte. De 28 jarige verdachte Brenton Lee Doyle verscheen woensdag in de rechtbank op voor een hoorzitting. Hij wordt beschuldigd van een poging om verboden waar in een gevangenis binnen te smokkelen en het bezit van de drug Flunitrazopam, een spierverslapper die bekend staat als "Roofies". De verdachte geeft aan nog nooit een drone te hebben gezien en claimt niets met de poging te maken te hebben. Het proces tegen Doyle wordt in september hervat en autoriteiten bevestigen dat de zoektocht naar de tweede verdachte wordt voortgezet.

Nieuwe smokkelmethode

Eerder dit jaar werden drones ook ingezet om smokkelwaar andere gevangenissen binnen te smokkelen. In maart werd een drone-piloot in de buurt van een gevangenis in Melbourne gearresteerd op verdenking van een smokkelpoging. In juni zorgde een drones verpakt met drugs voor veel opschudding in een gevangenis in Ierland en onlangs ontdekte een gevangenis in Thailand een drone verpakt met mobiele telefoons en drugs. drones-smokkelwaar-gevangenisdrones-smokkelwaar-gevangenis

0 Reacties

    Plaats een reactie