FAA, Federal Aviation Administration, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in haar zoektocht om onbemande vliegtuigen te integreren in het Amerikaanse luchtruim. De autoriteit voor het Amerikaanse luchtruim heeft tot september 2015 de tijd om een passend voorstel aan het congres voor te leggen. Sinds vorige week zijn alle zes de locaties volledig operationeel verklaard om onderzoek te doen naar een passende integratie van drones in het Amerikaanse luchtruim. De FAA heeft zes testlocaties aangewezen die zich bezig gaan houden met experimenten en onderzoeken op het gebied van drones. De resultaten van deze zogenaamde drone-laboratoria zullen een belangrijk onderdeel vormen in het advies wat de FAA zal geven aan het congres voor een mogelijke drone integratie in het Amerikaanse luchtruim. De zes testlocaties van de FAA:

  • University of Alaska
  • State of Nevada
  • New York's Griffiss International Airport
  • North Dakota Department of Commerce
  • Texas A&M University Corpus Christi
  • Virginia Polytechnic Institute & State University
faa-teslocaties-amerika-usa.

University of Alaska

De University of Alaska neemt testen voor haar rekening in zeven verschillende klimaatzones, zo worden er testen uitgevoerd in het koude Alaska, maar ook in het warme Hawaï. Het belangrijkste doel van het onderzoek is het ontwikkelen van een set van standaarden voor drones. University of Alaska tracht ook om een rapport met veiligheidsnormen op te stellen. De FAA testlocatie van University of Alaska was operationeel op 5 mei 2014.

State of Nevada

De testlocatie van de State of Nevada concentreert zich op het opstellen van UAS-standaarden en de eisen die moeten worden gesteld aan bestuurders. Ook buigt de speciale drones-afdeling van de State of Nevada zich over de opleidingseisen. De FAA testlocatie van State of Nevada was volledig operationeel op 9 juni 2014.

New York's Griffiss International Airport

Griffiss International Airport werkt aan het testen van de mogelijkheden op het gebied van sensoren en ontwijkgedrag. Deze testlocatie zal ook onderzoek doen naar de mogelijkheden om drones te integreren in het overvolle Noord-Oost Amerikaanse luchtruim. De FAA testlocatie van New York's Griffiss International Airport was operationeel op 7 augustus 2014.

North Dakota Department of Commerce

North Dakota Department of Commerce onderzoekt de betrouwbaarheid van de UAV-verbindingstechnologieën. Ook zal dit teststation kijken naar de menselijke factoren met betrekking tot drones. De FAA testlocatie van North Dakota Department of Commerce was operationeel op 21 april 2014.

Texas A&M University

Texas A&M University zal onderzoek doen naar de eisen die moeten worden gesteld aan drones op het gebied van veiligheid. Het doel van het onderzoek is om een protocol op te stellen met veiligheidseisen en procedures voor het gebruik van drones. De FAA testlocatie van Texas A&M University was volledig operationeel op 20 juni 2014.

Virginia Polytechnic Institute & State University

De Virginia Polytechnic Institute & State University bekijkt alle risico's die betrokken zijn bij de toetreding van onbemande vliegtuigen in het Amerikaanse luchtruim. Virginia Polytechnic Institute & State University beschikt over verschillende testlocaties in zowel Virginia als New Jersey. De testlocaties van Virginia Polytechnic Institute & State University waren - als laatste - operationeel op 13 augustus 2014.

0 Reacties

    Plaats een reactie