Airware plaatste gisteren een officiële oproep op haar blog waarin het bedrijf Amerikaanse drone liefhebbers oproept bezwaar aan te tekenen tegen het wetsvoorstel AB1327 van de staat Californië dat momenteel het gebruik van drones enorm beperkt.

Airware

Airware is een nieuw besturingsysteem dat alle soorten drones voor alle soorten toepassingen moet kunnen aansturen. Met diverse investeringsrondes achter de rug doet het bedrijf een poging om 'de Windows op het gebied van drones' te worden. Net als vele andere technologiebedrijven is ook Airware gevestigd in de stad San Francisco in de Amerikaanse staat Californië. De stad San Francisco en het gebied rondom de stad huisvest vele grote namen zoals Google, Facebook, Yelp en LinkedIn. san-francisco-stad-van-technologiesan-francisco-stad-van-technologie

Bron van arbeid

In de staat Californië zijn er vandaag de dag honderden bedrijven actief in of gerelateerd aan drone technlogie. Het aantal werknemers in de drone industrie in staat Californië alleen loopt al in de duizenden. Naar verwachting zal binnen 4 jaar de drone industrie in Californië goed zijn voor zo'n 12.000 banen.

Bedreiging voor werkgelegenheid

Veel investeerders in de staat Californië stoppen miljoenen in drone technologie om te zorgen dat de technologie wordt verbeterd en tot groot ongenoegen van Airware kan wetsvoorstel AB1327 kan deze groei afremmen of zelfs stoppen. Wetsvoorstel AB1327 kan er voor zorgen dat drone gerelateerde bedrijven massaal de Amerikaanse staat verlaten in ruil voor een andere staat of zelfs het buitenland.

AB1327

Wetsvoorstel AB1327 is in Calfiornië geïntroduceerd door afgevaardigden Jeff Gorell, Steven Bradford en Bill Quirk van de State of California om het gebruik van drones in de staat California te limiteren. Het wetsvoorstel werd op 29 januari van dit jaar goedgekeurd met een ruime meerderheid van de stemmen (63 tegen 6). staat-van-californie-sacrementostaat-van-californie-sacremento

Bezwaar aantekenen tegen AB1327

Wetsvoorstel AB1327 is sinds begin dit jaar actief, maar nog steeds in proces om definitief te worden. Volgens Jesse Kallman, hoofd van Airware's Business Development & Regulatory Affairs, is het nu tijd om bezwaar aan te tekenen, voordat de staat van California het wetsvoorstel volledig definitief maakt. "Drones zijn een nieuwe innovatieve technologie dat nieuwe banen creëert, drones verbeteren de manier waarop beslissingen worden gemaakt en drones redden zelfs levens. Drone technologie heeft al lang bewezen waardevol te zijn.", aldus Kalman. Volgens Kalman is het aannemen van AB1327 een stupide plan en roept daarom alle Amerikanen op om bezwaar aan te tekenen. airware-voorbeeld-brieven-bezwaar-aantekenenairware-voorbeeld-brieven-bezwaar-aantekenen

Voorbeeld brieven en uitleg

De oproep van Airware is niet zo maar een losse flodder, maar zeer serieus bedoeld. Op de website van Airware vind je voorbeeldbrieven en adressen die gebruikt kunnen worden om bezwaar aan te tekenen.

0 Reacties

    Plaats een reactie