Amazon.com blijft in bezorging via drones geloven. 's Werelds grootste online retailer kondigde vorig jaar december haar plannen voor bezorging via drones aan en vroeg onlangs officiële toestemming aan bij FAA voor bezorging via drones. USA Today meldt nu dat Amazon recentelijk gesprekken heeft gevoerd met toonaangevende bedrijven uit de drone industrie.

Samenspannen

Amazon verenigde zich onlangs met een aantal toonaangevende fabrikanten van drones om samen een coalitie te vormen in de hoop het federale proces aanzienlijk te versnellen. "Amazon Prime Air participeert in verschillende groepen met deelnemers die allen het gezamenlijke doel hebben om UAV's voor commerciele doeleinden in het Amerikaanse luchtruim te krijgen", zegt Paul Misener, Amazon's Vice President of Global Public Policy.

Samen 1 doel

Amazon denkt dat dergelijke coalities nodig zijn aangezien het bedrijf het op moet nemen tegen een web van meerdere overheidsinstanties. Zo behartigt de FAA, Federal Aviation Administration, het Amerikaanse luchtruim en de FCC, Federal Communications Commission, overziet de communicatiefrequenties die drones zouden gebruiken. Ook dient Amazon groen licht te krijgen vanuit The White House Office of Science and Technology Policy aangezien privacy ook een rol speelt in deze aanvraag. amazon-3drobotics-dji-parrotamazon-3drobotics-dji-parrot

Toonaangevenden drone fabrikanten

"Dit is totaal nieuw terrein", zegt Chris Anderson, co-founder van drone maker 3D Robotics. Zijn bedrijf spant ook samen met Amazon om een vuist te kunnen maken tegen de eerdergenoemde overheidsinstanties. Ook DJI Innovations en Parrot vormen onderdeel van deze groep die allen belang hebben bij een versnelde goedkeuring van het commercieel gebruik van drones. Ook heeft de coalitie als doel een gedragscode op te stellen en het publiek te onderwijzen over de voordelen van deze nieuwe techniek. Zowel Amazon als de nieuwe coalitie hebben advocatenkantoor Akin Gump uit Washington, D.C. in de armen genomen om hen te assisteren in dit juridische gevecht. Naast Amazon zijn er reeds tientallen verzoeken bij de FAA binnengekomen van bedrijven die het Amerikaanse luchtruim willen gebruiken voor commerciële doeleinden.

Normaal

In de documentatie richting de FAA heeft Amazon aangegeven dat het bedrijf tot op heden alleen testvluchten heeft kunnen uitvoeren binnen in het lab in Seattle en in buitenlandse landen. Het doel van de e-retailer is om pakjes binnen 30 minuten bij de klant te bezorgen. "Er komt een dag tot Amazon's Prime Air even normaal is als een paar vrachtauto's op de weg", schrijft Paul Misener in de aanvraag naar de FAA. amazon-kantoor-usaamazon-kantoor-usa

2 Reacties

  1. Bram

    Ik geef ze groot gelijk! Stugge overheidsinstanties houden de ontwikkeling van deze gave technologie onnodig tegen.

  2. Michael

    Eens. Hopelijk komen er snel duidelijke regels in plaats van alleen maar boetes uitdelen en drones soms zelfs verbieden. Mijn pakketjes zie ik graag bezorgd door een drone, super gaaf! :D

Plaats een reactie