Een drone bepakt met een doos vol met mobiele telefoons is onderschept door de bewaking van een gevangenis net buiten de Griekse stad Larissa. De drone vloog over de gevangenismuren en werd al vrij snel gezien door een bewaker wanneer het onbemande vliegtuig landde op de binnenplaats van de gevangenis.

Smokkelwaar

Aangezien de quadcopter bepakt was met een doos met onbekende inhoud is het apparaat direct overgedragen naar de experts van de explosievendienst. Na inspectie bleek de drone bepakt te zijn met maar liefst 5 mobiele telefoons. Naast de telefoons waren er ook sim-kaarten, oplaadkabels en oortelefoons bijgesloten melden de Griekse autoriteiten.

Piloot ontsnapt

Hoewel de smokkelpoging direct werd opgemerkt, heeft de bewaking geen spoor gevonden van de persoon die het apparaat bestuurde. De nabije omgeving is zonder resultaat afgezocht naar de smokkelende drone piloot.

Andere smokkelpogingen per drone

Verboden waar een gevangenis in smokkelen met een drone is niet nieuw. Dit jaar probeerde criminelen al in Amerika, Thailand, Ierland en Australië via een drone smokkelwaar binnen de gevangenismuren te krijgen. larissa-griekenlandlarissa-griekenland

0 Reacties

    Plaats een reactie