Henk van Boeijen uit Nijkerk heeft gisteren 2 boetes van 300 euro opgelegd gekregen omdat hij met zijn drone beelden maakte van de grote brand bij metaalbedrijf Polynorm in Bunschoten op 30 januari 2014.

Van Boeijen plaatste de opnamen die hij maakte tijdens de brand bij Polynorm op YouTube. De Luchtvaartpolitie kreeg de beelden ook onder ogen en tikte de Nijkerker op de vingers in verband met het gebruik van de drone. Van Boeijen hing een maximale boete van 7.800 euro boven het hoofd. Dat bedrag viel voor Van Boeijen gelukkig een stuk lager uit. Per 2 juli 2013 is de regelgeving voor recreatief gebruik van drones aangescherpt. Filmen boven mensenmenigten of bebouwing mag niet, en ook 's nachts is het gebruik van onbemande vliegtuigjes niet toegestaan. Ook mogen drones zich niet verder dan 300 meter boven de grond of een object bevinden. Voor meer informatie over regelgeving kijk op de pagina over wetgeving drones. Van Boeijen weten teleurgesteld te zijn, omdat de regelgeving niet duidelijk is over het gebruik van drones, terwijl er toch boetes worden uitgedeeld. De luchtfotograaf krijgt steun van de drone-industrie in Nederland, die oproept de regelgeving onder de loep te nemen.
  • Tags:

0 Reacties

    Plaats een reactie