Aanstaande zaterdag vindt er in Utrecht een demonstratie plaats om aandacht te vragen voor duidelijke regels omtrent het gebruik van drones. Tijdens deze actie zullen vele drone-piloten, luchtfotografen en andere drone-liefhebbers protesteren tegen het passieve beleid van de overheid op het gebied van drones wetgeving.

Onduidelijke wetgeving

Aangezien drones een relatief nieuwe technologie is, schiet de wetgeving op dit gebied ernstig te kort. Voor drone-eigenaren en luchtfotografen zijn er vele onbeantwoorde vraagstukken, terwijl er wel boetes worden uitgedeeld. Ook claimen drone-gerelateerde bedrijven met de huidige Nederlandse wetgeving achtergesteld te worden op buitenlandse concurrenten.

Drones aan lijn

Tijdens de 'Bring Your Own Drone'-demonstratie zullen vele drones opgelaten worden in de lucht, maar alle drones zullen verbonden zijn aan een lijn. Dit is niet onder 't motto 'aan een lijntje gehouden worden', maar dit is in afspraak met de gemeente Utrecht. De demonstratie mocht alleen plaatsvinden als alle drones aangelijnd zouden worden aan een lijn. Een duidelijk voorbeeld dat de wetgever niet om kan gaan met deze nieuwe technologie.

Bring Your Own Drone

De demonstratie is een initiatief van Medialab Setup. Setup begrijpt als geen ander de gevaren in van het gebruik van drones, maar ziet ook de oneindige toekomstmogelijkheden van deze nieuwe technologie.

Details demonstratie

Stad: Utrecht Locatie: Park Lepelenburg Postcode: 3512 Datum: zaterdag 16 augustus 2014 Tijd: van 15:00 uur tot 18:00 uur Kosten: € 0,00 (open inloop)

Kom ook!

Redactieleden van Drones.nl zullen zelf ook aanwezig zijn op het event. We stimuleren dan ook iedere drone-liefhebber of luchtfotograaf om deze demonstratie bij te wonen om genoeg steun te creëeren voor meer duidelijkheid.

0 Reacties

    Plaats een reactie