Voor drone liefhebbers is er een nieuwe manier om de vliegervaring een stuk socialer te maken.

Maak kennis met de Flytrex Live: een Black Box-stijl vlucht recorder die real-time in verbinding staat met het internet in een ontluikende online community van drone hobbyisten die elkaars vliegroutes kunnen volgen ontgrendelen, deel kunnen nemen aan uitdagingen en - in de toekomst - vliegen in groepen. "Zowel Amit en ik zijn quadcopter-hobbyisten en we hebben lange tijd afgevraagd waarom we niet elkaars beelden kunnen zien en kunnen spelen met elkaar, en met andere drone hobbyisten. Het voelde alsof er momenteel een hele sociale dimensie ontbreekt", legt Yariv Bash uit, die samen met mede-oprichter Amit Regev het idee achter Flytrex Live bedacht. "We plaatsen een aantal berichten op een aantal quadcopter forums en zagen dat er mensen waren die de Black Box zouden kopen", zegt Bash, dus de Flytrex Live was geboren. De Flytrex Live maakt verbinding via een 2G GPRS via een microSIM-slot. Deze verbinding zorgt er voor dat de flight recorder een aantal interessante features heeft. Via deze verbinding is het mogelijk om de vliegroutes in real-time via Google maps te volgen op uw persoonlijke 'Flytrex Flight Channel'. Bovendien kunnen de vluchtgegevens direct worden gedeeld met andere piloten, direct of via Facebook. Het sociale aspect van deze vernieuwde flight recorder stelt ook Flytrex in staat om wedstrijden te organiseren voor de gehele community. Zo kunnen uitdagingen worden opgesteld voor de gehele community zoals wie het verste kan vliegen en kunnen drone liefhebbers strijden om de felbegeerde plaatsen op het leaderboard. "De lange termijn visie van Flytrex is om een sociale community te creëren voor drone liefhebbers overal ter wereld", voegt Bash toe. Ten slotte kan de Flytrex Live fungeren als een traditionele 'zwarte doos', een data registratie systeem die alle gegevens van vlucht van een drone registreert mocht het contact met de drone verloren gaan of het apparaat onverwachts crashen. Bash legt uit: "De Flytrex Live stelt je in staat je crashes tot in detail te analyseren. Hierdoor is het stukken eenvoudiger om crashes in de toekomst te voorkomen wat je uiteindelijk duizenden euro's aan materiaal scheelt."

1 Reacties

  1. 2-1

    interessant dingetje! Brengt een totaal nieuwe dimensie aan drone vliegen en gamen.

Plaats een reactie