Een 45-jarige man uit Den Haag is zaterdagavond door de politie aangehouden voor het laten vliegen met een drone.

Het incident vond plaats tijdens het Vuurwerkfestival in Scheveningen. De man is aangehouden aangezien hij verdacht wordt van overtreding van de Regeling Modelvliegtuigen. De drone van de Hagenaar is in beslag genomen, zo meldt Algemeen Dagblad vandaag. Surveillerende agenten signaleerden omstreeks elf uur een drone boven zee ter hoogte van het vuurwerk. De drone trok de aandacht door de LED-verlichting van het apparaat. Na afloop van de show zagen de agenten de drone richting de haven van Scheveningen vliegen over de hoofden van honderden aanwezigen op het strand en de boulevard. De politiemensen volgden het ombemande vliegtuig en grepen de eigenaar in zijn kraag op het moment dat de landing was voltooid. De man werd meegenomen naar het politiekantoor voor nader verhoor. De Regeling Modelvliegen verbiedt het vliegen met drones in het donker, boven mensenmenigten en boven aaneengesloten bebouwing, zo meldt de politie in een persbericht. Na verhoor werd de man direct weer op vrije voeten gesteld. Zijn drone is in beslaggenomen in afwachting van nader onderzoek door de Luchtvaartpolitie. Het is niet bekend of de verdachte Hagenaar het vuurwerk filmde met zijn drone. In mei dit jaar deed een man in Amerika dat wel. Jos Stiglingh filmde met zijn drone een vuurwerkshow boven West Palm Beach in Florida. Het spectaculaire filmpje is in enkele maanden al door bijna 10 miljoen mensen bekeken.

1 Reacties

  1. Henri

    Het vuurwerkfestival is vanaf de grond ook zeker de moeite waard, als het even kan ben ik er ieder jaar bij!

Plaats een reactie