Deze week vindt in Delft de 2014-editie plaats van het International Micro Air Vehicle Conference and Competition (IMAV 2014). De IMAV is een jaarlijks terugkerende wetenschappelijke conferentie met een competitie van Micro Air Vehicles (MAV's). De combinatie wetenschap en competitie stelt onderzoeksgroepen van over de hele wereld in staat om hun kennis te delen op het gebied van Micro Air Vehicles. Elk jaar wordt de concurrentie en technologie steeds beter. Het internationale event wordt dit jaar in Nederland georganiseerd door de TU Delft. De wedstrijd van dit jaar bestaat uit een enkele missie dat zowel indoor- als outdoor-missie elementen combineert. De nadruk wordt gelegd op de volgende taken: toezicht, erkenning, uithoudingsvermogen, en multi-MAV operaties.

Iedereen een drone

TV programma's als RTL Nieuws en websites besteedden deze week aandacht aan de IMAV 2014, zo ook De Telegraaf. In het item Vandaag in Beeld spreekt presentator Maarten Steendam met Jeroen Hendriks over de toekomst van drones. Volgens Hendriks hebben we over 5 jaar allemaal een mini drone op zak als een soort verlengstuk van onze ogen. mini-pocket-dronemini-pocket-drone

1 Reacties

  1. Michael

    Dat wordt opletten met vliegenmeppers :P

Plaats een reactie