Op 7 maart 2015 vindt in New York City het eerste New York City Drone Film Festival plaats.

Het NYCDFF-festival staat volledig in teken van de kunst van opnames met drones. Het eerst drone festival ter wereld is in het leven geroepen door regisseur en (lucht)fotograaf Randy Scott Slavin. Slavin creëerde het festival naar aanleiding van de vele reacties op zijn luchtopnames van New York City en de frustraties ten opzichte van huidige Amerikaanse wetgeving. Slavin wilde een festival creëren die het artistieke werk van drone piloten ten toonstelt. "Ik wil laten zien hoe het normaal 't is en wat er zo vet aan is... Ik denk dat de overgrote meerderheid van de drone piloten gewoon op zoek is naar schitterende beelden", aldus de fanatieke filmmaker. "Als filmmaker", zegt Slavin, "zijn drones één van de meest belovende camera tools en geven een compleet nieuwe dimensie aan film maken." Als regisseur is er niks aantrekkelijker dan ingenieuze camera beweging. Met behulp van drones kunnen regisseurs van vandaag de dag de camera letterlijk op elke gewenste positie positioneren in de totale 3D omgeving. Het New York City Drone Film Festival besteedt ook aandacht aan de technische aspecten die gepaard gaan met het vliegen met drones. "Om mooie opnames te kunnen maken, is zoveel techniek vereist", zegt de oprichter, "Domweg met een drone de lucht in gaan heeft totaal geen nut. Om mooie beelden te kunnen maken, moet je verdomd goed weten wat je doet." Tijdens het festival worden er ook awards uitgereikt aan video's die zijn ingediend. Er zijn verschillende categorieën zoals 'Beautiful Visuals', 'Inventive use of equipment' en 'Technical Skill'. Tot en met 30 november 2014 kun je je inzending indienen via de FilmFreeway-pagina van NYCDFF. Het festival is nog in een begin-stadium; locatie, prijzen en jury leden worden spoedig bekend gemaakt via de website van New York City Drone Film Festival. drones-techniek-filmendrones-techniek-filmen

0 Reacties

    Plaats een reactie