Senator Charles Schumer beschrijft New York City als het 'Wild Westen' voor drone-activiteiten. De senator riep de federale ambtenaren zondag op tot het versnellen van de regelgeving voor de kleine, op afstand bestuurbare vliegtuigen.

Senator New York

Charles Schumer is een Amerikaans politicus van de Democratische Partij. Schumer is senator voor New York sinds 1999.

Bedreiging

Schumer zei "Drones vormen een bedreiging voor de veiligheid en de privacy. Ze bemoeien zich met het luchtruim, worden gebruikt om te spioneren en wordt zelfs gebruikt om drugs te leveren", aldus de democraat uit New York. "Dit jaar werd er een drone met marihuana gevangen in een maximaal beveiligde gevangenis in South Carolina", vertelde Schumer.

Versnelde regelgeving

Volgens Schumer komen drones op in populariteit en het wordt hoog tijd dat de federale overheid het gebruik gaat reguleren. Volgens de Democraat worden de FAA en Commerce Department verondersteld om te komen met een nieuwe regelgeving voor september 2015, maar dat is volgens hem niet snel genoeg. charles-chuck-summer-new-york-senatorcharles-chuck-summer-new-york-senator"Willen we dat het volkomen legaal is dat iemand met een drone onze woonkamer- of slaapkamerraam kan binnenvliegen?" zei Schumer. "Moeten we niet voorkomen dat drones botsen met commerciële vliegtuigen en helikopters?" Drones hebben onlangs geleid tot een paar gevaarlijke situaties in New York City. Vorige maand werden twee mannen gearresteerd op vertoon van roekeloos gedrag. De twee vlogen met een drone te dicht bij een NYPD helikopter in de omgeving van de George Washington Bridge. "We willen ervoor zorgen dat twee dingen niet worden bedreigd met deze drones. Het ene is de veiligheid en het tweede is ons recht op privacy", zei Schumer afgelopen zondag. De politie heeft ook een incident met drones gehad op Times Square tijdens Super Bowl festiviteiten en in de buurt van Citi Field. "Het is een vrij nieuw fenomeen," zei John Miller, NYPD adjunct-commissaris van Intelligence vorige maand. "Dit is een speeltje voor mensen die tijd en misschien geld te veel hebben. Maar het is een stuk speelgoed waarmee je heel voorzichtig moet zijn."

0 Reacties

    Plaats een reactie