In de uitzending van Knevel & Van den Brink van 15 augustus 2014 vertelt Kitso Epema over het gebruik van drones in de strijd tegen neushoorn stropers in Zuid-Afrika. Jaarlijks worden er zeker duizend neushoorns per jaar gedood. In Zuid-Oost Azië gelooft men dat er een bepaalde geneeskrachtige medicijnen in de hoorn van de neushoorn zitten en daarom wordt er grof geld betaald voor de zeldzame hoorns. Kitso Epema doet mee aan de Wildlife Conservation AUV Challenge, een wedstrijd die is uitgezet om de stroperij van neushoorns in Zuid-Afrika te stoppen. Samen met een team van techneuten ontwikkelt de 24-jarige student een drone die de strijd aangaat met stropers. De wedstrijd vindt plaats in het Krugerpark, een nationaal park in het noordoosten van Zuid-Afrika op de grens met Zimbabwe en Mozambique. Krugerpark één van de bekendste wildparken in Afrika en trekt jaarlijks duizenden toeristen. De drone moet over het Krugerpark vliegen op zoek naar neushoorns of mensen. Wanneer de drone deze signaleert, stuurt de drone de locatie door naar de parkwachter. De opzichter kan op dat moment direct een arrestatieteam naar het verdachte gebied sturen.

Bekijk de uitzending van Knevel & Van den Brink:

0 Reacties

    Plaats een reactie