Aerialtronics heeft aangekondigd een nieuw Intelligent Transportation Systeem (ITS) te introduceren in haar nieuwe Collision Avoidance System (CAS). Het ingenieuze systeem is ontwikkeld door NXP in samenwerking met de automobielindustrie en geeft voertuigen een 'virtuele sensor'. Aerialtronics hoopt dit revolutionaire systeem in 2015 te introduceren.

Intelligent Transportation Systeem

Door het gebruik van deze sensor kunnen voertuigen 'mental maps' bouwen van factoren in de omgeving en omringend verkeer. Het nieuwe ITS-systeem combineert informatie van de virtuele sensoren om botsingen te voorkomen. Het systeem is zelfs in staat te communiceren en te reageren op andere (lucht)-verkeersdeelnemers. De Aerialtronics Altura-modellen zullen vanaf 2015 de eerste drones zijn die uitgerust zijn met dit nieuwe systeem.

Revolutionair

Tijdens een vlucht met een onbemand luchtvoertuig is de piloot volledig verantwoordelijk dat zijn UAV niet in aanraking komt met vaste omgevingsfactoren (bomen, palen, gebouwen, enz.) of ander luchtverkeer (helikopters, vliegtuigen, drones, enz.). Terwijl dergelijke sensor-technologie al jaren gebruikt wordt in de auto-industrie, bestond er voor drones nog geen systeem dat rekening houdt met omgevingsfactoren.

Van Nederlandse bodem

Het systeem van het Nederlandse bedrijf is in staat om de omgeving af te scannen en obstakels te ontwijken op veilige afstand. Het Collision Avoidance System (CAS) zal de drone een andere richting op sturen zodra het voertuig in botsing dreigt te komen. Door de informatie van de sensoren te combineren met het CAS-systeem kan het voertuig zelf gevaar inschatten en op tijd hierop reageren. aerialtronics-cas-system-itsaerialtronics-cas-system-its

0 Reacties

    Plaats een reactie