Onderwijzers zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun studenten te boeien. De Noel LeVasseur Elementary School in Bourbonnais in de Amerikaanse staat Illinois gaan drones gebruiken als leermiddel om hun leerlingen te onderwijzen.

DJI drone

De Amerikaanse school in de buurt van Chicago gaat een DJI quadcopter uitgerust met een GoPro camera gebruiken tijdens lessen van Ann O'Gorman. De quadcopter zal pas in het tweede semester uit de kast worden gehaald, maar gisteren testte de schooldirecteur Jeff Gindy al zijn vliegkunsten.

Promotie-video

De DJI drone wordt ingezet tijdens een leerproject in samenwerking met Bourbonnais Township Park District. Een groep van 40 tot 50 studenten krijgen de opdracht een marketingplan op te stellen dat een promotievideo bevat. Voor het productieproces van de video zal de drone worden ingezet om luchtopnames van het gebied van Bourbonnais Township Park District te maken. "Natuurlijk kijken alle studenten uit naar het bedienen van de drone", zegt lerares Ann O'Gorman. "Iedereen zal de kans krijgen te vliegen met de drone", voegt 0'Gorman toe. "Ik zal wel altijd in de buurt blijven om in te kunnen grijpen wanneer het dreigt mis te gaan."

Extra prikkeling

0'Gorman is overtuigd dat het apparaat ervoor zorgt dat jongeren hun interesse in school niet verliezen. De inzet van de drone zorgt voor een extra prikkeling wat de betrokkenheid en motivatie van de studenten tijdens de cursus ten goede zal komen.

Benieuwd naar reacties

"Wij zijn de eerste Elementary School die drones gaat inzetten als leermiddel.", vertelt O'Gorman vol trots aan CBS. "We kijken ernaar uit om de reacties van de scholieren te zien."dji-phantom-dronedji-phantom-drone

0 Reacties

    Plaats een reactie