Begin dit jaar maakte drone- en graffiti-liefhebbers kennis met een quadcopter die op afstand graffiti kan spuiten. Onlangs verscheen op GitHub een project waar iedereen met een 3D printer een eigen spraycopter kan maken van een Parrot AR.Drone 2.0.

Demonstratie

De spraycopter is een creatie van KATSU, een graffiti kunstenaar die bekendheid verwierf met zijn graffiti tags in de jaren 90 in New York City. KATSU demonstreerde zijn spraycopter tijdens de 2014-editie van Silicon Valley Contemporary.

Demonstratie

De graffiti drone is het resultaat van het verlangen van KATSU om tekeningen te kunnen maken buiten het bereik van de lengte van zijn armen. De graffiti drone is niet de eerste creatie van KATSU om zijn droom te verwezenlijken. In 2009 maakte hij een spuitbus van een brandblusser om vliegensvlug levensgrote kunstwerken op muren te kunnen aanbrengen.

GitHub

Vorige week verscheen het project 'Graffiti-drone' op GitHub. GitHub is een website die een verzameling biedt aan opensource projecten. Het project 'Graffiti-drone' werd toegevoegd door Chris Butler en legt uit hoe je een Parrot AR.Drone 2.0 kunt omtoveren in een spraycopter. spraycopter-3d-quadcopter-parrot-dronespraycopter-3d-quadcopter-parrot-drone

Bronbestanden

Met behulp van een 3D printer kunnen de extra onderdelen worden uitgeprint zodat een Parrot AR.Drone 2.0 omgebouwd kan worden tot een heuse spraycopter. De volledige omschrijving en bronbestanden zijn te downloaden via de projectpagina op GitHub. Naast een 3D printer is ook de nodige software kennis vereist om zelf een replica te maken van deze spraycopter.

0 Reacties

    Plaats een reactie