Apple werkt al enig tijd aan de bouw van een tweede campus in Silicon Valley, Californië. Een drone van een buurtbewoner maakte unieke luchtopnames van de bouwput van het nieuwe kantoor van één van 's werelds machtigste technologie-bedrijven.

Geheim

Deze opnames geven een uniek kijkje achter de schermen. Net zoals aan haar technologie-projecten werkt Apple ook het liefst ook in het geheim aan haar nieuwe campus. Om ongestoord aan haar nieuwe kantorencomplex te kunnen werken, werd de volledige bouwput omheint om ongewenste pottenkijkers te weren. Helaas voor Apple leven we in het jaar 2014 en kennen we drones die niet kijken naar een omheining meer of minder.

Eerste beelden

Nooit eerder zijn er beelden van de voortgang van Apple's Campus 2 naar buiten gebracht. De onderstaande video is dan ook met recht een primeur te noemen en geeft een unieke kijk op de vorderingen van het project dat volgens Steve Jobs "het beste kantoorgebouw ter wereld" moet worden.

Beste kantoorgebouw ter wereld

Het Britse architectenbureau Fosters and Partners verzorgde het ontwerp van Apple's nieuwe kantoorgebouw. Het futuristische ontwerp vertoont veel gelijkenis met de vorm van een ufo of een donut. Het kantoorgebouw bestaat uit 4 verdiepingen en biedt plaats aan zo'n 12.000 medewerkers. apple-campus-1-infinite-loopapple-campus-1-infinite-loop

Silicon Valley

Net als haar eerste campus aan de '1 Infinite Loop' ligt ook Apple Campus 2 in Cupertino, Californië. Cupertino ligt aan de zuidkant van de Baai van San Francisco in de Amerikaanse staat Californië en vormt met omringende gebieden het bekende 'Silicon Valley'. In deze regio zijn vele toonaangevende technologie-bedrijven gevestigd, waaronder Google, Microsoft, IBM, HP, eBay, Facebook en ga zo maar door. silicon-valley-californiesilicon-valley-californie

0 Reacties

    Plaats een reactie