Na meer dan 100 succesvolle testvluchten kondigt Flirtey uit Australië aan haar bedrijfsactiviteiten te verhuizen naar de Verenigde Staten. De Australische startup is een verbintenis aangegaan met de Unversiteit van Reno, die in ruil voor aandelen investeert in onderzoek en ontwikkeling. "Australië is zeer goed met het uitvinden van nieuwe technologieën. Zo hebben we WiFi uitgevonden en de persoon met de meeste US patenten is iemand uit Australië, maar om onze service commercieel uit te bouwen zijn we genoodzaakt te verhuizen naar een grotere markt.", vertelt Matt Sweeny, oprichter van Flirtey.

Meer kansen

Flirtey, aangeprezen als 's werelds eerste drone-bezorgingsbedrijf, verhuist met oog op groeimogelijkheden overzees. Zo is de Amerikaanse markt niet alleen een stuk groter, maar is ook de spreekwoordelijke vijver met investeerders en ingenieurs een stuk interessanter voor de groeimogelijkheden van de drone-bezorg-startup. "In de VS wonen 320 miljoen mensen. De staat Californië heeft al meer inwoners dan Australië.", aldus Sweeny. bezorgdienst-per-drone-universiteit-boekenbezorgdienst-per-drone-universiteit-boeken

Universiteit van Reno

Na een succesvol jaar van samenwerking met de studieboekverkoper Zookal, is Flirtey een samenwerking aangegaan met de Universiteit van Reno in de Amerikaanse staat Nevada. In ruil voor aandelen zal de universiteit van Reno investeren in verder onderzoek en ontwikkeling om de drone bezorgdienst zo snel mogelijk ín de lucht te krijgen.

Airshare

Terwijl vliegen met drones voor commerciële doeleinden verboden is in de VS, kunnen de onbemande luchtvoertuigen in Australië en Nieuw-Zeeland wel voor zakelijk gebruik worden ingezet. In Australië zijn commerciële vluchten toegestaan, maar Nieuw-Zeeland gaat zelfs een stapje verder door de introductie van Airshare, het eerste online platform ter wereld waar zakelijke vluchten met drones kunnen worden ingepland.

Reno, Nevada

Net als Flirtey, kondigde Ashima Devices uit Californië onlangs ook aan te verhuizen naar Reno in de Amerikaanse staat Nevada. Nevada hanteert een progressief beleid op het gebied van drones en investeerde onlangs nog $1.25 miljoen in onderzoek naar drone technologie.

0 Reacties

    Plaats een reactie