Een 37-jarige Duitse toerist, woonachtig in Nederland, die zijn drone neerstortte in een warmwaterbron in Yellowstone National Park, is veroordeeld tot een boete van $1600 en verbannen uit het park voor 12 maanden.

Warmwaterbron

Tijdens een bezoek aan Yellowstone National Park op 18 juli 2014 gebruikte Andreas Meissner zijn drone om luchtopnames te maken van het Amerikaanse natuurpark, dat bekend staat om zijn warmwaterbronnen. De vlucht van de drone van de Duitser verliep anders dan gepland, want zijn onbemande vliegtuig crashte in één van de warmwaterbronnen van het park.

Verboden in Nationale Parken

In juni dit jaar werd besloten dat het gebruik van drones verboden is in alle nationale parken in Amerika, aangezien de onbemande vliegtuigen mogelijk de rust en leefpatronen van de flora en fauna kunnen verstoren.

Piloot

De identiteit van de drone-piloot kon worden vastgesteld toen de Duitse toerist bij het park navraag deed naar zijn gecrashte drone.

Apparatuur

Tien dagen na het incident is de gecrashte drone, een DJI Phantom 2 quadcopter met GoPro-camera, door een duiker teruggevonden. De apparatuur is in beslag genomen door de National Park Service en niet teruggegeven aan Meissner. Tot op heden zijn er ook geen beelden verschenen van de beruchte vlucht. yellowstone-national-park-usayellowstone-national-park-usa

0 Reacties

    Plaats een reactie