Google heeft de Federal Communications Commission (FCC) zeer recentelijk om toestemming gevraagd drones te testen die ingezet kunnen worden om gebieden op afstand van internet te kunnen voorzien.

Titan Aerospace

Dit jaar kocht Google 'Titan Aerospace', een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van Unmanned Aerial Systems (UAS) aangedreven door solar. Google diende afgelopen vrijdag een verzoek in bij de FCC om testen uit te voeren met drones die ingezet kunnen worden om gebieden van internet te voorzien en het opsporen van (natuurlijke) dreigingen zoals olievlekken en ontbossing.

Project Loon

Google kocht het bedrijf Titan Aerospace met plannen het bedrijf te integreren in haar Project Loon, het initiatief om via luchtballonnen onbereikbare stukken van de wereld te voorzien van internet. Naar verluidt is Google van plan om satellieten in een lage baan om de aarde te zetten om sommige verlaten gebieden van internet te voorzien. De drones worden aangedreven door zonne-energie en kunnen voor een periode van maximaal 5 jaar in de lucht blijven.

Nieuw Mexico

Google vraagt FCC om toestemming haar drones voor 180 dagen te testen, beginnend op 6 oktober 2014. De coördinaten wijzen op een gebied ten oosten van Albuquerque en ten zuiden van Santa Fe in de Amerikaanse staat Nieuw Mexico, merkt raadgevend ingenieur Steven Crowley op in een blogpost over het verzoek van Google.

900MHz

Google is van plan uit te zenden op frequenties van 910MHz tot 927MHz en van 2,4 GHz tot 2,414 GHz. Wat Google precies zal overbrengen tijdens haar 180-dagen durende test werd geredigeerd in de openbare versie van het document. wereldkaart-in-houtwereldkaart-in-hout

0 Reacties

    Plaats een reactie