Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat NASA werkt aan een luchtverkeerssysteem voor drones. Nu blijkt dat NASA niet alleen werkt aan het project, maar Airware uit San Francisco draagt ook een steentje bij.

Airware

NASA en Airware gaan meerdere typen drones testen met behulp van het systeem zoals het vliegen met meerdere vliegtuigen, voorkomen van botsingen en traject modellering, vertelt Jesse Kallman, hoofd van Airware's Global Business Development tegen Gigaom. Airware, de start-up uit San Francisco, werkt aan een operating system voor drones.

Doel

"Het einddoel is een volledig automatisch systeem te ontwikkelen dat luchtverkeer kan beheren afhankelijk van de hoeveelheid luchtverkeer in een bepaald gebied", zegt Kallman.

Volledig autonoom

In het begin zal het systeem door mensen worden bediend, maar uiteindelijk is het de bedoeling om het systeem volledig autonoom te laten functioneren. Drones en het luchtverkeerssysteem checken automatisch in met elkaar en maken zelfstandig beslissingen over vliegtijden en het bepalen van routes.

Komende jaren

NASA en Airware zijn van plan om minimaal de komende 4 tot 5 jaar aan het systeem te werken. Volgens Kallman komt dit perfect overeen met de tijd die nodig is voor legalisering van het gebruik van commerciële drones in de USA.

0 Reacties

    Plaats een reactie