De nieuwste update van de smartphone app LifeLine Response zal een functie bevatten die een drone kan sturen naar een locatie wanneer een gebruiker van de app aangeeft in nood te zijn. Clandestine Development LLC, maker van de app, hoopt dat deze nieuwe functie over 30 dagen beschikbaar is voor het grote publiek.

Inzet drone

Voorheen waarschuwde de app alleen een callcenter die vervolgens het 911 alarmnummer belt met informatie over de locatie van de persoon in gevaar. Met de komst van de nieuwe update kan ook een drone ingezet worden om naar de locatie te vliegen en de gevaarlijke situatie te registreren.

Callcenter

De app kan zelf de drone activeren zonder tussenkomst van het callcenter. Nadat de drone is geactiveerd kan het callcenter besturing van het apparaat overnemen en bijvoorbeeld de camera bedienen om juist het slachtoffer of misschien dader in kaart te brengen. lifeline-response-applifeline-response-app

Clandestine Development LLC

Afgelopen dinsdag presenteerde Peter Cahill, oprichter van Clandestine Development LLC, met zijn team de nieuwe functie. Tijdens de presentatie demonstreerde Cahill hoe de drone naar een gevaarlijke situatie feiloos kan registreren en door tussenkomst van het callcenter zelfs de dader kan worden gevolgd.

Uitstekende afleiding

Naast registratie van het incident en mogelijke achtervolging van de dader, zal de aanwezigheid van de drone de dader absoluut afremmen in geval van woede uitbarsting. In veel gevallen zal de drone ervoor zorgen dat de dader het hazepad kiest of dat de dader zijn aandacht richt op het apparaat zodat het slachtoffer kan ontsnappen.

LifeLine Response

De LifeLine Response app is te koop voor €7,61 in de Google Play of Apple App store.

  • Tags:

0 Reacties

    Plaats een reactie