Vorig jaar verschenen in Shanghai en Guangdong de eerste drones die gebruikt worden voor koeriersdiensten en nu heeft een koeriersbedrijf een order gedaan van 500 drones die worden ingezet om pakjes te bezorgen in Guangdong's Dongguan en Huizhou in China.

XAircraft

De vloot van 500 bezorgdrones is besteld bij XAircraft, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van drones die ingezet kunnen worden voor bezorging. Volgens Justing Gong, mede-oprichter van XAircraft, kan de drone van XAircraft 45 minuten onafgebroken vliegen en gewicht dragen tot 4 kilogram. Als deze testorder goed verloopt, verwacht het Chinese bedrijf voor het einde van het jaar zo'n 5.000 drones te produceren die ingezet gaan worden voor bezorging van goederen.

Investering

XAircraft ontving afgelopen week nog een injectie van $20 miljoen van investeringsmaatschappij Chengwei Capital uit Shanghai. XAircraft is opgericht in 2007 en heeft locaties in China en Australië. Beide locaties worden gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling, de vestiging in China is logischerwijs verantwoordelijk voor de productie van de drones.

Niet goed, geld terug

XAircraft wil een stapje verder gaan dan alleen de drones leveren aan een klant. Het bedrijf denkt ook de rol van operator en verzekeraar op zich te nemen. Als een vlucht niet succesvol verloopt zal het bedrijf de zwarte doos van de drone controleren om de vluchtgegevens te inspecteren op afwijkende gedragingen. Als het probleem te danken is aan het niet goed functioneren van het apparaat staat XAircraft garant voor alle verliezen. xaircraft-bezorg-dronesxaircraft-bezorg-drones

0 Reacties

    Plaats een reactie