De politie van Zurich in Zwitserland is eerder deze maand begonnen met het gebruik van drones om luchtfoto’s te maken bij grootschalige ongelukken. De drone is nuttig bij het verkrijgen van een goed inzicht bij ongelukken en kan goed bij moeilijk te bereiken plekken komen, zoals rivieren en grote stukken landbouw. Het politiekorps van Zurich heeft aangekondigd de drone niet te gebruiken om burgers of evenementen te surveilleren.

Lokale landmeetkunde afdeling

De politie van Zurich heeft de drone samen gekocht met de lokale afdeling landmeetkunde die hun 3D kaart van de stad willen updaten. Met een 3D model van de stad kunnen zij een beter inzicht krijgen om geluidsoverlast en vervuiling aan te pakken. Ook kunnen zij makkelijker berekeningen maken en het 3D model gebruiken voor city planning. De lokale landmeetkunde afdeling begon voor het eerst te experimenteren met drones in de zomer van 2013. Het gebruik van drones bleek een hele betaalbare manier om Zurich van bovenaf te bestuderen.

Bern

De politie in de Zwitserse plaats Bern is ook begonnen met het gebruik van drones. Ook hier dient de drone voornamelijk voor het maken van luchtfoto´s bij grootschalige ongelukken. Daarnaast legt de politie in Bern branden vast met behulp van drones. Het videomateriaal wordt gebruikt om te achterhalen of een brand mogelijk is aangestoken. Door een 3D meting te doen kunnen zij zien of er attributen aanwezig zijn die mogelijk op een misdrijf wijzen. Tekst_foto_615Tekst_foto_615

  • Tags:

0 Reacties

    Plaats een reactie