Op de crowdfunding website Kickstarter wordt een 3D geprinte race drone aangeboden. De drone wordt gemaakt van PLA plastic wat erg licht is. Daarnaast is het plastic erg sterk en biologisch afbreekbaar. Hierdoor is de drone uitermate geschikt om mee te racen. 12da00495791b6f98adede23d9537f4a_large.

Racen

De 3D geprinte drone is een FPV (First Person View) quadcopter. Met de camera aan de voorzijde die het beeld direct naar je FPV scherm of bril streamt is de drone uitermate geschikt voor het racen. Tijdens het racen kan er wat stuk gaan aan de drone. Met een 3D geprinte drone is het gemakkelijk om onderdelen te vervangen.

Onderdelen

Uiteraard is het niet mogelijk om alle onderdelen met 3D printer te maken. De motors, propellers, bekabeling en de computer chips worden aan de 3D geprinte onderdelen toegevoegd. Aan de onderste plaat van de drone is een kleinere plaat bevestigd door middel van anti vibratie dempers. Op deze plaat zijn het moederbord en de camera bevestigd. Dit zorgt voor scherpe beelden en weinig trillingen tijdens het filmen. onderdelen_3D_drone_kickstarter_615onderdelen_3D_drone_kickstarter_615

Prijs

Het goedkoopste pakket waarmee je direct kunt vliegen kost 750 australische dollar (omgerekend 517 euro). Dit pakket bestaat uit een volledig geassembleerde drone inclusief camera. Daarbij wordt ook een 7" LCD FPV scherm geleverd. Naast de 2 accu's en een oplader krijg je er ook een controller bij. Wil je vanuit Nederland de drone bestellen let dan wel op dat de verzendkosten bijna 70 euro bedragen. Het meest uitgebreide pakket kost 690 euro. Wanneer je deze aanschaft mag je zelf de kleuren combinatie van de drone kiezen en kun je daarnaast ook nog je eigen naam in de drone laten printen. 3D_geprinte_drone_kickstarter_6153D_geprinte_drone_kickstarter_615

Levering

Voor 9 november willen de makers minimaal 6000 Australische dollar opgehaald hebben om het project te starten. De verwachte levering van de drones is in december 2014.

Drone racen

Drone racen wordt steeds populairder en er duiken steeds vaker beelden op van deze races. Hieronder zie je twee video's met beelden van de FPV race. De drones halen snelheden van 80 km/h.

0 Reacties

    Plaats een reactie