In het voormalig Shell laboratorium is sinds juli 2013 A Lab gevestigd. A Lab bestaat uit 33 kantoren en biedt ruim 300 werk plaatsen. De goedkope huur biedt uitkomst voor startende ondernemers. Om alle ondernemers van koffie te voorzien hebben verschillende bedrijven binnen A Lab samengewerkt aan de Coffee Copter.

Bestellen

Via een app kunnen consumenten binnen A Lab een bestelling plaatsen in de koffiebar ‘The Coffee Virus’ op de begaande grond. In de koffiebar wordt de koffie gemaakt en brengt de Coffee Copter de koffie vervolgens naar de verschillende kantoren op verschillende verdiepingen. Op de kantoren land de Coffee Copter op speciaal ontwikkelde landingspilaren en geeft vervolgens een signaal dat de koffie klaar is. coffee_copter_drone_app_iphone_bestellen_a_lab_615coffee_copter_drone_app_iphone_bestellen_a_lab_615

Besturing

Om de drone door het gebouw te laten vliegen is een 3D-algoritme geprogrammeerd. De drone maakt gebruik van object herkenning en bewegingsdetectie om objecten en mensen te ontwijken. De Coffee Copter beschikt over een stabilisator om de koffie zo recht mogelijk te houden tijdens het vliegen.

Samenwerking

Aan de Coffe Copter werken verschillende bedrijven binnen A Lab samen. ‘Instabillity We Trust’ is verantwoordelijk voor het concept. De ontwikkeling van de app, de branding, 3D-Mapping en de routing door het gebouw wordt ontwikkeld door ‘Unc Inc’. ‘Puurontwerp & Skeyework heeft de Coffe Copter ontworpen. De koffiebar ‘The Coffee Virus’ staat in voor de klantbeleving en de presentatie van de koffie.

Test fase

De Coffee Copter heeft tijdens zijn eerste test-rit bewezen dat het mogelijk is om in de toekomst de koffie per drone te bezorgen. Op dit moment wordt er gewerkt aan de doorontwikkeling voor de commerciele markt en zijn de ontwikkelaars op zoek naar investeerders om de Coffe Copter in productie te nemen.

1 Reacties

  1. Nick

    Dat ding wil ik in huis, ideaal als ik boven ben.

Plaats een reactie