Het vlaggenschip van DJI, de Phantom 2 series, heeft een upgrade gekregen. Naast een verbetering van de smartphone app hebben ook de transmitter, de propellers en de motors een upgrade gekregen. De prijs voor de DJI Phantom 2 en de DJI Phantom 2 vision+ is gelijk gebleven.

Transmitter

De transmitter is uitgerust met een ingebouwde oplaadbare LiPo batterij met een capaciteit van 2000 mAh. Aan de voorkant geven de LED indicators het batterij niveau weer. De micro-USB aansluiting om de transmitter op te laden zit aan de onderkant. Tijdens het opladen branden de LED indicators rood en worden groen wanneer de transmitter volledig opgeladen is. dji_nieuwe_transmitter_upgrade_615dji_nieuwe_transmitter_upgrade_615

Gimbal control

Aan de linkzijde van de transmitter zit een draai knop waarmee je de gimbal kan bedienen. Je kunt hiermee de hoek van de camera bedienen waardoor je nog betere shots kunt maken.

Trainer port

Aan de achterzijde van de transmitter is een trainer port toegevoegd. Deze trainer port geeft je de mogelijkheid om de transmitter op een computer aan te sluiten om een simulatie drone te besturen. Het is dus mogelijk om vliegervaring virtueel op te doen zodat je als beginnen niet snel je dure drone laat crashen.

Throttle lock

Door de gashendel (linker pookje op de transmitter) naar beneden te doen klikt deze vast. De drone begint geleidelijk met het afnemen van hoogte. Wanneer je de hendel weer omhoog duwt zal de throttle lock opgeheven worden. motor_propeller_dji_upgrade_615motor_propeller_dji_upgrade_615

Motors

De motors van de DJI Phantom 2 series zijn ook verbeterd. De behuizing is sterk verbeterd en kan nu beter tegen een stootje. De motor heeft meer vermogen en een betere warmte afvoer zonder dat de motor in gewicht is toegenomen. De motor levert bijna 25% meer vermogen waardoor de drone ook zwaarder beladen kan worden zonder dat dit invloed heeft op de vliegtijd. Er kunnen meerdere componenten aan de drone worden toegevoegd. De propellers zijn ook aangepast en zijn efficiënter geworden waardoor de propellers minder energie verbruiken en zorgen voor een betere vlieg ervaring.

Compass

Het kompas van de DJI is ook aangepast. Dit kompas is voorzien van een nieuwe look en een bescherm kapje. Het kompas is daarnaast ook antistatisch. dji_kompas_compass_upgrade_615dji_kompas_compass_upgrade_615

Conclusie

DJI heeft er goed aan gedaan deze upgrades uit te voeren. De performance is verbeterd en de vliegtijd is daarmee gelijk gebleven. Het gebruik van je transmitter bij een simulatie op de computer en het bedienen van de gimbal met de transmitters zien wij als flinke verbeteringen.

2 Reacties

  1. sk

    Stel je wil deze versie kopen, hoe kan je dan zien dat je het vernieuwde model besteld? Heb al op de site van DJI gekeken maar daar kan ik er niks over vinden.

  2. Stan

    Volgens mij worden ze door DJI nu standaard zo geleverd. Alleen als je hem nu bij een webshop koopt zal je het er even bij moeten vragen denk ik. Die leveren meestal uit voorraad.

Plaats een reactie