In mei is een drone bijna in botsing geweest met een passagiers vliegtuig. Het vliegtuig dat 74 passagiers aan boord had, maakte zich op voor een landing op London Southend Airport. Terwijl het vliegtuig zich boven Essex in Engeland bevond kwam er een drone erg dichtbij de rechtervleugel van het vliegtuig.

Opzet

Het vliegtuig vloog op een hoogte van bijna 500 meter toen de drone op een afstand van nog geen 25 meter werd gesignaleerd. Volgens de co-piloot vloog de drone met opzet op deze hoogte doordat de drone op automatische piloot zou hebben gevlogen. drone_uk_essex_615drone_uk_essex_615

Strengere regels

Balpa, de Britse pilotenorganisatie, zal maandag in het Britse parlement verwijzen naar het incident. Balpa wil strengere regels rond het gebruik van drones en vindt dat alleen mensen met een succesvol afgeronde pilotentraining drones mogen besturen.

Onvindbaar

Van de drone piloot en zijn drone ontbreekt op dit moment ieder spoor. De politie zou graag met hem in contact komen om onderzoek te kunnen doen naar het incident.

1 Reacties

  1. HenkHigh

    Basisregel 1_ Vlieg nooit binnen een straal van 3 km van luchthavens :-)

Plaats een reactie