In een woning in Haarlem is maandagochtend omstreeks 6 uur brand uitgebroken. Volgens de politie was een drone de oorzaak van de brand, zo meldt RTV Noord-Holland.

Brandweer

Bij aankomst bij de woning aan de President Steijnstraat, heeft de brandweer de voordeur ingeramd om de woning te betreden om vervolgens de brand te kunnen blussen. Het vuur was snel onder controle en omliggende panden hebben geen schade ondervonden van de brand.

Bewoners

De bewoners hadden het pand via een andere route verlaten en zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd op schadelijke effecten van de rookinhalatie.

Oorzaak

Het is niet bekend waardoor de drone in brand is gevlogen, maar naar verwachting zal de accu van de drone tijdens het opladen vlam hebben gevat. Accu's die gebruikt worden in drones zijn zeer krachtig, maar tegelijkertijd zeer compact en lichtgewicht. Het is niet de eerste keer dat een accu tijdens opladen vlam vat, dus laat de accu nooit onbeheerd achter tijdens opladen. drone-brand-oorzaak-accu-drones-haarlemdrone-brand-oorzaak-accu-drones-haarlem

1 Reacties

  1. martijn

    Tja iedereen die met drones vliegt weet dat je lipo accus niet onbeheerd moet achter laten op de lader

Plaats een reactie