De politie in de Amerikaanse staat North Dakota heeft onlangs met succes vier verdachten opgespoord met behulp van een drone.

Op de vlucht

Nadat agenten in Grand Forks vier tieners in een auto stopten wegens verdenking van rijden onder invloed, kozen de vier verdachten het hazepad. De tieners vluchtten een nabij gelegen maisveld in en in plaats van de achtervolging in te zetten, gebruikte de dienders een quadcopter om de vier minderjarige mannen op te sporen.

Opsporing

Binnen drie minuten werd de eerste verdachte opgespoord en 25 minuten later nummer twee. Na enig speurwerk boven het maisveld werden uiteindelijk ook de laatste twee verdachten gevonden. Ondanks het feit dat deze gebeurtenis midden in de nacht plaats vond - in het donker - vervulde de drone uitstekend zijn taak.

Qube quadcopter

De politie in Grand Forks heeft goedkeuring van FAA voor de inzet van drones en maakt gebruik van een drone genaamd 'Qube'. Qube is een quadcopter ontwikkelt door AeroVironment, welke door verschillende Amerikaanse politiekorpsen wordt gebruikt. Naast de Qube quadcopter is AeroVironment ook bekend vanwege haar andere drones. Zo ontwikkelde het bedrijf de Puma, de eerste drone welke goedgekeurd werd door de FAA voor commerciële vluchten, en in opdracht van het Amerikaanse ministerie van defensie ontwikkelde AeroVironment de robot-kolibrie.

0 Reacties

    Plaats een reactie