Aan de Universiteit Twente werken wetenschappers aan drones die ingezet kunnen worden bij reddingsoperaties in de Alpen. De drones moeten levens gaan redden door te helpen bij ski ongelukken en lawines.

Sherpa

Verschillende universiteiten uit Europa werken samen aan het Sherpa project. Het doel van het Sherpa project is het combineren van grond robots en drones die helpen bij zoek- en reddingsacties in gevaarlijke omgevingen. De universiteiten die aan het Sherpa project werken kwamen vorige week samen op de Universiteit Twente om resultaten van de robots op elkaar af te stemmen.

Uitrusting

De Italiaanse vereniging van reddingswerkers gaan de grond robots en drones gebruiken bij hun reddingswerkzaamheden. De drones zijn uitgerust met hitte sensoren en zijn via spraak en gebaren te besturen. De grond robots zijn met een arm uitgerust om de drones uit de lucht te kunnen halen. De robot arm haalt de vliegende drone uit de lucht om hem vervolgens op te laden.

Universiteiten

De universiteiten die aan het Sherpa project werken zijn: Universiteit van Bologna, Universiteit Bremen, ETH Zürich, Universiteit Twente, KU Leuven, Universiteit Linkøping, CREATE Naples, ASLATECH, Bluebotics SA en Club Alpino Italiano

RTL Z

Het Sherpa project krijgt veel media aandacht. In de studio van RTL Z werd een virtuele drone weergegeven.

NPO Wetenschap

Bij NPO Wetenschap werd het Sherpa project ook beschreven.

0 Reacties

    Plaats een reactie