Door het toenemende gebruik van drones krijgt het Verbond van Verzekeraars steeds meer vragen over het gebruik van onbemande luchtvaartuigen. De brochure 'Zicht op drones' zet in hoofdlijnen de regelgeving en verzekeringsaspecten op een rij.

Steeds meer vragen

Aangezien steeds meer consumenten een drone aanschaffen, krijgt het Verbond van Verzeraars steeds vaker vragen omtrent het gebruik van onbemande luchtvaartuigen. Niet alleen van consumenten, maar ook van bedrijven die met een drone willen werken. De brochure 'Zicht op drones' geeft meer inzicht in de belangrijkste vraagstukken met betrekking tot het gebruik van de populaire luchtspeeltjes.

Brochure

De hoofdpunten die aan bod komen in de brochure 'Zicht op drones': • Bij de regels wordt onderscheid gemaakt tussen beroepsmatig en recreatief gebruik. • Voor beroepsmatig gebruik gelden strenge regels. • Bij beroepsmatig gebruik is het verplicht een vergunning aan te vragen en verzekering af te sluiten. • Schade veroorzaakt tijdens particulier gebruik is mogelijk gedekt onder de aansprakelijkheidsverzekering. • Vliegen met een drone boven bebouwing is nooit toegestaan. Bekijk brochure van Verbond van Verzekeraars: Zicht op drones

Verbond van Verzekeraars

De brochure is ontwikkeld onder de vlag van het programma 'VerzekeraarsVersterken'. Binnen dit programma houdt het Verbond van Verzekeraars zich bezig met trends en ontwikkelingen die op de sector afkomen. Door leden hierop te attenderen en er met elkaar over van gedachten te wisselen, kan de sector zich voorbereiden op eventuele bedreigingen en inspelen op kansen. drones-regelgeving-wetgevingdrones-regelgeving-wetgeving De brochure biedt een handig overzicht van de belangrijkste aandachtspunten met betrekking tot het gebruik van drones, maar brengt geen nieuwe feiten aan het licht. Op de pagina 'Wetgeving' vind je altijd het laatste nieuws en updates omtrent de regel- en wetgeving m.b.t. het gebruik van drones in Nederland en België.

1 Reacties

  1. Joris

    Hopelijk schudt deze brochure ook de regering eindelijk wakker om te kijken naar regels voor drones

Plaats een reactie