De Franse politie heeft drie mannen gearresteerd die zich met een drone in de buurt van een kerncentrale bevonden. Eerder deze maand werden drones gespot in de buurt van verschillende kerncentrales in Frankrijk. Volgens FranceTV zijn de verdachten in de twintig. Ze werden opgepakt in de buurt van de kerncentrale bij Belleville-sur-Loire, in het midden van Frankrijk. De opvallend kleine drone die ze bij zich hadden is in beslag genomen.

Onrust

Het ministerie van Binnenlandse Zaken startte afgelopen week een onderzoek, nadat er meerdere keren kleine, onbemande vliegtuigjes waren gezien boven kerncentrales. Frankrijk telt 58 kerncentrales. Sinds oktober werd er vijftien keer een drone gezien, boven zeven kerncentrales. Het is nog niet duidelijk of de gearresteerde mannen verantwoordelijk zijn voor de eerdere incidenten.

Verboden

De vluchten veroorzaakten onrust over de nucleaire veiligheid. Volgens de Franse wet is het voor alle soorten vliegtuigen verboden om in een straal van 5 kilometer van een kerncentrale te komen.

0 Reacties

    Plaats een reactie