Maak kennis met Bionic Bird, de eerste op afstand bestuurbare vogel die je bedient met je smartphone. Luchtvaart ingenieur Edwin Van Ruymbeke heeft zijn hele leven gewijd aan bionische vogels. Nu is hij klaar om de vogel van de toekomst aan de rest van de wereld aan te kunnen bieden. bionic-bird-drones-vogel.

Ervaring

De Bionic Bird is een creatie van Edwin Van Ruymbeke, een telg uit een 'RC vogel familie'. Zijn vader en opa creëerde de eerste succesvolle mechanische vogel. Het familiebedrijf heeft meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van op afstand bestuurbaar speelgoed. the-flying-appthe-flying-app

The Flying App

De ingenieuze Bionic Bird is te bedienen met je smartphone of tablet. Het vliegbereik bedraagt zo'n 100 meter. De app beschikt over 2 vliegmodussen - Easy en Expert - en een multiplayer systeem. The Flying App is gratis te downloaden in de App store. De Android app staat aangekondigd voor februari 2015.

Specs

De 'drone vogel' weegt slechts 8.5 gram en is voor zien van een 0.8 Watt elektrische motor (55.000 RPM). Bionic Bird is uitgerust met een Li-Po accu en het opladen duurt zo'n 12 minuten. Leuk detail is dat je de vogel oplaadt via het ei, het meegeleverde portable oplaadstation.

Binnenkort verkrijgbaar

Als alles volgens plan verloopt, worden de eerste modellen eind van dit jaar uitgeleverd. Via crowdfunding website Indiegogo kun je je inschrijven voor de eerste modellen. De prijs van de Bionic Bird zal naar verwachting rond de 150 euro komen te liggen.

Toekomstige uitbreidingen

De makers hebben de toekomstige uitbreidingen voor de Bionic Bird al aangekondigd:

Eind 2015

Tegen het einde van 2015, zal de Bionic Bird een derde kanaal gebruiken om de staart te bedienen, waardoor de vogel nog wendbaarder is.

Voorjaar 2016

voorjaar-2016voorjaar-2016 In het voorjaar van 2015 zal de Bionic Bird in staat zien om een stabielere vlucht uit te voeren. De afmeting van de Bionic Bird zal iets toenemen om een betere vliegervaring mogelijk te maken. De vogel zal voorzien van van een ingenieuze sensor en on-board computer servo-control voor automatische stabilisatie. De Bionic Bird moet zoals een kolibrie op 1 vast plek kunnen zweven.

Winter 2016

winter-2016-bionic-bird-dronewinter-2016-bionic-bird-drone In de winter van 2016 hopen de makers zo ver te zijn dat de Bionic bird is uitgerust met een HD camera zodat live de beelden tijdens de vlucht via de smartphone of tablet kunnen worden bekeken. winter-2016-polsband-besturingwinter-2016-polsband-besturing Ook wordt de Bionic Bird volgende winter uitgebreid met een slimme polsband, waarmee commando's aan de vogel gegeven kunnen worden.

2 Reacties

  1. Paul

    Te gek speeltje! Wat moet dat kosten?

  2. Monique

    dat staat er toch_ 150 Euro :-)

Plaats een reactie