China heeft een zeer nauwkeurige laser ontwikkeld die kleine laagvliegende drones uit de lucht kan schieten. De laser kan drones die binnen een straal van 2 kilometer vliegen uit de lucht halen. Het systeem heeft 5 seconden nodig om drones te lokaliseren en te vernietigen en is ontwikkeld om kleinschalige drones die binnen een hoogte van 500 meter en met een snelheid beneden de 50 m/s te vernietigen. laser_china_anti-drone_615.

Veiligheid

Kleinschalige drones zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te gebruiken wat ze een waarschijnlijke keuze voor terroristen maakt. Daarnaast is er bezorgdheid gerezen over drones die zich bezighouden met mapping activiteiten zonder dat daar een vergunning voor is verstrekt. Dit kan invloed hebben op de militaire en civiele luchtfoto activiteiten.

Sluipschutters en helikopters

Het opvangen van dergelijke drones is meestal het werk van sluipschutters en helikopters maar die zijn niet zo efficiënt als de laser. Fouten met nauwkeurigheid kan leiden tot ongewenste schade. De laser betrouwbaar en zeer accuraat. sniper_sluipschutter_helikopter_anti-drone_615sniper_sluipschutter_helikopter_anti-drone_615

Installatie

De laser, die mede ontwikkeld is door de China Acedamy of Engineering Physics (CAEP), zal worden geïnstalleerd in voertuigen en zal naar verwachting een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van de veiligheid tijdens grote evenementen in stedelijke gebieden.

Test

In een recente test schoot de machine meer dan 30 drones met succes uit de lucht zonder daarbij te missen. De laser is snel, precies en maakt weinig geluid.

0 Reacties

    Plaats een reactie