Volgens de Federal Aviation Administration (FAA) neemt het aantal bijna botsingen van drones met passagiers vliegtuigen sterk toe. In zowel september als oktober werden er 41 meldingen gedaan van een bijna botsing in de Verenigde Staten.

Turven

In de periode van 22 februari tot 11 november heeft de FAA totaal 193 gevaarlijke incidenten geconstateerd. Hierbij gaat het voornamelijk om drones die boven mensen menigte vliegen en die bijna in aanraking komen met passagiersvliegtuigen. In maart en april kreeg de FAA minder dan 10 klachten per maand. Dit aantal is flink opgelopen met 41 meldingen per maand in september en oktober.

Nog geen ongelukken

Hoewel de drones nog geen echte ongelukken hebben veroorzaakt wordt door de opkomst van de onbemande luchtvoertuigen de kans op ongelukken steeds groter. De drone piloten zijn personen die totaal geen ervaring hebben met luchtvaart veiligheid zegt de FAA.

Regelgeving

Het gevaar is een van de redenen dat de FAA de regels aan wilt scherpen. Afgelopen week lekte er een rapport van de FAA uit waarin de aangescherpte regels beschreven staan. Zo wilt de FAA bijvoorbeeld dat drones die voor commerciële doeleinden gebruikt worden alleen door ervaren piloten bestuurd mogen worden. faa_regels_vernieuwen_wall_street_journal_615faa_regels_vernieuwen_wall_street_journal_615

0 Reacties

    Plaats een reactie