Facebook is bezig om haar team uit te breiden dat drones en andere vliegtuigen bouwt, melden bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf.

Vacatures

Het bedrijf plaatste vandaag drie nieuwe drone-gerelateerde vacatures op haar website op zoek naar ingenieurs die willen werken aan drones-gerelateerde projecten. Facebook had reeds drie luchtvaart-gerelateerde vacatures open staan waarin zij zoekt naar technici en ingenieurs die willen werken op de afdeling in Londen.

USA & UK

De 3 bestaande vacatures werden een paar maanden na de overname van de Britse drone maker Ascenta gepubliceerd. De 3 nieuwe vacatures, die donderdag zijn geplaatst, betreffen banen op locatie van Facebook's kantoren in California. De geselecteerde kandidaten zullen nauw samenwerken met het team in het Verenigd Koninkrijk.

Technici

Volgens de vacatures, is Facebook op zoek naar technici om te helpen met de montage van de mechanische structuur van een vliegtuig. Ook is de 'smoelenboek gigant' op zoek naar een ingenieur die kan helpen bij de ontwikkeling, de inspectie en het testen van een zonne-energie vliegtuig op grote hoogte. mark-zuckerberg-ceo-facebookmark-zuckerberg-ceo-facebook

Internet voor iedereen

Facebook CEO Mark Zuckerberg schreef in maart dat Facebook bezig is met het bouwen van drones, satellieten en lasers die 'internet voor iedereen' gaan leveren. Voor dit doel richtte de 30-jarige Zuckerberg het initiatief Internet.org.

Vliegtuigen

Yael Maguire, hoofd van Facebook's Connectivity afdeling, vertelde Mashable CEO Pete Cashmore in september dat de drones van Facebook er meer als vliegtuigen uit zullen zien, misschien wel even groot als een Boeing 747. boeing-747-vliegtuigboeing-747-vliegtuig Maguire verklaarde eerder dat Facebook er naar streeft haar eerste drones of vliegtuigen al in 2015 in de lucht te krijgen.

0 Reacties

    Plaats een reactie