Een duiker uit Solana Beach, Californië deed tijdens zijn jacht naar avond eten een wel heel bijzondere vondst. In de oceaan vond hij een DJI Phantom met daaraan een GoPro Hero 3 camera. De DJI Phantom was door het water kapot maar de GoPro Hero 3 zat nog in zijn waterdichte behuizing.

GoPro

De beelden die de GoPro voor de crash maakte waren nog in takt en konden daarom door de eerlijke vinder gebruikt worden om de eigenaar op te sporten. drone_gevonden_na_een_jaar_dji_phantom_goprodrone_gevonden_na_een_jaar_dji_phantom_gopro

Analyseren

De duiker John La Grange uit Solana beach bestudeerde de beelden van de GoPro en herkende het huis van de eigenaar. Hij besloot een briefje door de brievenbus te doen met de vraag of de eigenaar van het huis een DJI Phantom in bezit had.

Fox 5 nieuws

Matt Smith, eigenaar van de verloren drone, kreeg toevallig op diezelfde dag een e-mail van een vriend over de uitzending van Fox 5 nieuws over de vondst van een DJI Phantom met GoPro in de oceaan. In de uitzending werden beelden uitgezonden die gemaakt waren met de GoPro. dji_phantom_gopro_hero_solana_beach_john_grange_matt_smith_gevonden_dronedji_phantom_gopro_hero_solana_beach_john_grange_matt_smith_gevonden_drone

2 november 2013

Smith verloor zijn drone op 2 november 2013 door een probleem met de batterij. Smith was erg geschrokken en dacht dat hij zijn DJI Phantom nooit meer terug zou vinden.

Nieuwsuitzending Fox 5

0 Reacties

    Plaats een reactie