Iran heeft met succes een drone getest, waarvan het ontwerp gebaseerd is op een Amerikaanse drone die de Islamitische Republiek in 2011 in handen kreeg, dit melden de Iraanse autoriteiten.

Succesvolle test

Volgens generaal Amir Ali Hajizadeh, hoofd van de luchtvaartdivisie van de Revolutionaire Garde, is de test maandagochtend uitgevoerd. "Zoals beloofd eerder dit jaar, is er een testvlucht gemaakt met de Iraanse versie van de RQ-170-drone. Een video wordt binnenkort vrijgegeven.", zei Hajizadeh.

Kopie

Iran is er naar eigen zeggen in geslaagd de RQ-170 Sentinel-drone na te bouwen. Bovendien zegt het land in staat te zijn om een eigen productielijn voor de drones op te zetten.

ScanEagle

De afgelopen jaren heeft Iran enkele Amerikaanse drones in handen weten te krijgen, waaronder een ScanEagle-drone. Teheran is druk bezig ook de ScanEagle te kopiëren.

Spionage

Teheran beschuldigt de Verenigde Staten ervan met drones het Iraanse atoomprogramma te bespioneren. Het Westen vreest dat Iran aan een kernwapen werkt, maar het land ontkent dit ten stelligste. Er wordt nu onderhandeld over het atoomprogramma in de hoop een akkoord te sluiten. iran-country-flagiran-country-flag

0 Reacties

    Plaats een reactie