Nixie, de draagbare quadcopter in de vorm van een armband, is de winnaar geworden van de Make It Wearable contest van Intel. Met het behalen van deze eerste prijs wordt het team beloond met een prijzengeld van 500.000 dollar om de ontwikkeling van het product voort te zetten. nixie-make-it-wearable-contest Intel organiseerde dit jaar een wedstrijd getiteld 'Make it Wearable'. De bekende Amerikaanse chipfabrikant organiseerde deze wedstrijd om nieuwe wearable technologie aan te moedigen. De wedstrijd startte begin dit jaar en zijn er 10 teams van jonge ondernemers en techneuten die streden om de felbegeerde hoofdprijs van maar liefst 500.000 dollar. winnaar-make-it-wearable-contest De 3 podiumplekken van Intel's Make It Wearable wedstrijd zijn behaald door: .

1 - Nixie

Nixie is een quadcopter die gedragen kan worden als een armband om je pols. De wearable drone is in staat om van je pols af te vliegen, een foto op afstand te maken en vervolgens terug te keren naar je pols. Eerder hebben we de Nixie uitgebreid besproken. Nixie is door de vakjury verkozen als winnaar van de Make It Wearable contest en beloond met een prijzengeld van 500.000 dollar.

2 - Open Bionics

De tweede prijs ging naar het bedrijf Open Bionics dat werkt aan een betaalbare robothand voor mensen waarvan een hand is geamputeerd. Huidige protheses zijn erg duur en de prothese van Open Bionics rolt uit de 3D printer en is in staat zeer complexe handelingen te maken. Het behalen van de tweede plaats leverde Open Bionics een bedrag van 200.000 dollar op dat kan worden gebruikt ter stimulering van het project.

3 - ProGlove

ProGlove, een slimme handschoen die kan worden gebruikt bij de productie van bijvoorbeeld auto's. Medewerkers kunnen de handschoen dragen in een fabriek en de handschoen geeft feedback tijdens het werk. De handschoen geeft aan wanneer een oppervlakte nog warm is en kan de dikte van materiaal meten. Ook kan de handschoen voltage meten en RFID-chips uitlezen. De ProGlove handschoen is voorzien van een scherm waar de beschikbare informatie is af te lezen. ProGlove behaalde de derde plaats in de wedstrijd en werd beloond met een geldbedrag van 100.000 dollar.

2 Reacties

  1. Ronald

    Helemaal verdiend!

  2. Karel

    kan niet wachten tot ie in de winkel ligt! mijn geld mogen ze hebben!

Plaats een reactie