Het TV-programma 'Zondag met Lubach' wordt niet vervolgd voor de luchtopnames van het Binnenhof en het Torentje, het kantoor van premier Rutte. De Rijksvoorlichtingsdienst doet ook geen aangifte. Dit heeft een woordvoerder vandaag laten weten na berichtgeving van SBS Shownieuws. .

Binnenhof

De opname werd afgelopen zondag bij VPRO uitgezonden. Volgens het programma van presentator Arjen Lubach waren de beelden gemaakt met een drone, een onbemand vliegtuigje. Het is niet toegestaan om daarmee boven het Binnenhof te vliegen, maar de RVD kan niet aantonen of er ook echt een drone is gebruikt.

Modelvliegtuigje

Presentator Arjen Lubach kwam met het item naar aanleiding van een filmpje van de Utrechtse Domtoren in de mist. De video werd hevig bediscussieerd en kreeg binnen enkele dagen honderdduizenden hits. De maker, Utrechter Jelte Keur, hangt een boete boven het hoofd van zo'n 8 duizend Euro. torentje-drone-video-vprotorentje-drone-video-vpro

Modelvliegtuigje

Emile Ratelband moest begin dit jaar bijna 17.000 euro schadevergoeding betalen. Ook kreeg hij een voorwaardelijke taakstraf van honderd uur. Ratelband had in mei 2010 een modelvliegtuigje over het Binnenhof laten vliegen. Het vliegtuigje botste twee keer tegen een torentje van de Ridderzaal. De windvaan en de kroon liepen schade tijdens deze actie op.

0 Reacties

    Plaats een reactie