Franz Beckenbauer denkt dat drones in de toekomst de scheidsrechter op het voetbalveld gaan vervangen. Dat zei de voorzitter van Bayern München bij Sky Deutschland, zo meldt AD.

Doellijntechnologie

In het programma 'Fussbalbedatte' werd gediscussieerd over de invoering van de doellijntechnologie. Alle clubs in de Bundesliga hebben daar inmiddels toestemming voor gegeven. Der Kaiser hoopt dat de doellijntechnologie in de praktijk ook echt gaat werken. Hij wil dat ondanks de komst van de technologie de lijnrechters blijven bestaan. "Ze hebben genoeg te doen", betoogt de oud-voetballer. "Ze moeten kijken of er geen hands wordt gemaakt of kunnen de scheidsrechter adviseren of er een overtreding is gemaakt."

Toekomst

Beckenbauer denkt dat de komst van de doellijntechnologie de weg vrijmaakt voor nog meer techniek rond het voetbalveld. "We leven in een eeuw waarin de technologie een grote rol speelt. Het stopt niet met doellijntechnologie." De Duitser denkt zelfs dat er een tijd komt waarin de menselijke scheidsrechter op het veld verleden tijd is. "Drones nemen dan de taken over," zegt hij. Wanneer dat gaat gebeuren, weet Beckenbauer niet. "Maar dan ben ik er waarschijnlijk niet meer."

FIFA

Overigens benadrukte Beckenbauer dat er binnen de FIFA nog helemaal niet over drones wordt gesproken. "Ik zeg dit alleen maar op persoonlijke titel."fransz-beckenbauer-voetbal-bayern-munchenfransz-beckenbauer-voetbal-bayern-munchen

1 Reacties

  1. Mark

    Ik ben benieuwd hoe de wereld er uit zal zien in 2020, waarschijnlijk dat drones toch meer en meer gebruikt gaan worden. Time will tell.

Plaats een reactie