De burgemeester van Londen Boris Johnson wil in de toekomst een persoonlijke drone die zijn online aankopen bezorgt op locatie die hij wilt. Hiermee hoopt hij de drukte op de wegen in de steden te kunnen beperken. Dit zij hij tijdens een lancering van FinTech in Singapore tijdens zijn zes-daagse tour door Zuidoost-Azië.

FinTech

De burgemeester drong het bedrijf FinTech aan om te komen met een oplossing voor de toenemende drukte op de wegen door de groei van het aantal bestelwagens voor pakketbezorging. Het aantal online orders neemt toe wat ervoor zorgt dat er steeds meer bezorg busjes op de wegen verschijnen.

Groei

De groei van internet aankopen zorgt ervoor dat er steeds meer bestelauto’s op de weg terecht komen. Er wordt een groei in internet aankopen van 45% verwacht in de komende 7 jaar. Dit gaat voor enorme druktes in de steden zorgen en dat zal ongetwijfeld voor meerdere steden wereldwijd gelden.

Drones

Johnson vindt dat er een oplossing moet komen en hoopt dat drones deze oplossing kunnen bieden. Hij wilt dat hij aankopen kan doen via een app en die vervolgens direct kan laten bezorgen door zijn persoonlijke drone. dhl_vrachtwagen_drone_bezorgingdhl_vrachtwagen_drone_bezorging

Vieweet

Tijdens het evenement kreeg Johnson een demonstratie van een nieuwe app genaamd Vieweet. In deze app loop je door een virtuele winkel en kun je door de gangpaden lopen en spullen uit de schappen pakken. Online shoppen is op dit moment slechts het aanklikken van items uit een lijst. Domenic Versace, maker van de app, wilt dat het verschil tussen online aankopen en winkel aankopen meer op elkaar gaan lijken.

0 Reacties

    Plaats een reactie